00:05 - 15. mai 2020

Gjerningsmannen og offeret. De er foreldrene til begge, skriver Lena Lindgren.

Gjerningsmannen og offeret. De er foreldrene til begge, skriver Lena Lindgren.

«Vil du tilføye noe?» spurte bistandsadvokaten – «Ja», sa stemoren til Philip Manshaus helt til slutt i vitnemålet sitt. «Det er en ting jeg lurer veldig på, som jeg ikke har fått svar på. Hvordan kom Philip inn i disse tankebanene? Når startet dette, var det en spesiell hendelse? Hva var frøet?»

Hun har i praksis vært moren hans siden han var fem år gammel. Både hun og faren forteller, i andre uken av straffesaken mot Philip Manshaus, om en sjarmerende og omtenksom gutt, maskoten i familien, som likte å lese og tegne og som hadde venner og interesser. Vi hører om en oppvekst med middager, nattaklemmer, båtturer. Mange ressurser, mye normalitet.

Så kom 10. august i fjor. Den dagen mistet de ikke ett, men to barn.

Annonse

Kjetil Jakobsens artikkel om Norges vei til velstand og sosial likhet trenger noen utfyllende kommentarer.