07:42 - 24. mars 2020

Vi er rundt 950 000 som bor alene. Hvordan i all verden skal vi takle isolasjonen, spør Thea Storøy Elnan.

Vi er rundt 950 000 som bor alene. Hvordan i all verden skal vi takle isolasjonen, spør Thea Storøy Elnan.

Som mange andre i forrige uke sto jeg klar til å gå i korona-hi med pc-skjermen under armen. Beskjeden fra øverste hold var klar: Jobb hjemmefra om du kan. Så satt jeg der. Vant til å jobbe i et evig surr av stemmer, men med ett alene ved kjøkkenbordet som for anledningen var blitt forvandlet til et arbeidsbord.

Vi er rundt 950 000 nordmenn som bor alene, ifølge SSB. Ensomhet og isolasjon kan føre til depresjon og høyt blodtrykk, og karantene kan forverre dette. Jeg var derfor lettere svett da jeg for første gang deltok på redaksjonsmøte over kommunikasjonsverktøyet Slack med kolleger jeg muligens ikke kom til å se igjen før vikariatet mitt går ut i mai.

Helseminister Bent Høie sier vi må belage oss på distanse til andre en god stund til. Hvor lenge, er det ingen som vet.

Annonse

«Vi finner det nytteløst å fortsette dette ordskiftet.»
«Mitt anliggende er kvaliteten på den offentlige debatten i Norge.»