00:00 - 27. mars 2020

Alt er intakt rundt meg. Likevel føles det som om alt kollapser, skriver Åshild Mathisen.

Alt er intakt rundt meg. Likevel føles det som om alt kollapser, skriver Åshild Mathisen.

«Det måtte altså et dødelig virus til», bemerket min elleve år gamle datter da skolen stengte og hun endelig fikk Tiktok. Mørk humor er visst et karaktertrekk ved generasjon Z, og der inne finner hun sine likesinnede. De som vokste opp etter 11. september og finanskrisen, og som nå skulle overta en verden preget av klimakrisen. Helt til koronakrisen rammet.

Det påstås at informasjonsoverskuddet har gjort generasjon Z ufølsomme. Men når viruset ødelegger for både frihet og fremtidsplaner, er det følelsesladde memer som blir lagt ut av ungdommene.

Når datteren min viser meg bullet-journalen sin, får jeg en klump i magen av de små blomstene som omkranser «april». Jeg prøver å smile mens jeg lurer på hvilke aktiviteter og planer hun skal fylle arket med. Har et tynt håp om at hun ikke tenker så langt. Helt til hun spør meg rett ut om hun i det hele tatt har en fremtid. På Tiktok finner datteren min den nakne fortellingen om pandemiens ødeleggelser. 

Annonse

«Æresrettsutvalget har dokumentert den grunnleggende mangel på legalitet for opprettelsen av æresretten.»
«Er ikke Schiøtz i stand til å se at hans faglige integritet og tyngde dermed settes i et merkelig lys?»