Annonse
00:00 - 24. januar 2020

Det spøker for rusreformen, skriver Markus Slettholm.

Det spøker for rusreformen, skriver Markus Slettholm.

Fritt frem: Når Fremskrittspartiet ikke lenger er tøylet av Granavoll-erklæringen, står de fritt til å jobbe mot rusreformen. Siv Jensens exit kan ha vært nådestøtet før reformen i det hele tatt kom seg ut av startgropen. Foto: Helge Mikalsen / VG / NTB scanpix
Annonse

Det var en langt mer avmålt Siv Jensen som denne uken tok Fremskrittspartiet ut av regjering enn kvinnen som hoiet den borgerlige epoke inn på valgnatten i 2013. Stort ansvar har en tendens til nettopp det, å sindiggjøre selv den argeste opposisjonelle.

Kan hende det var med et snev av nostalgi til kvelden med leppestiftkjolen at partileder Jensen fortalte at «det skal være gøy å sitte i regjering».

Til Morgenbladet på nyåret sa statsministeren at det aller viktigste for regjeringen var at de «gjennomfører det vi er blitt enige om og at vi gjør det med entusiasme», samt at de fire partiene bør «dyrke de tingene vi er enige om».

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse