00:00 - 15. november 2019

Hva skal vi kalle dyret, spør Martin Gedde-Dahl.

Er du et produkt eller en forlatt skrott, spør Martin Gedde-Dahl.

To sitater oppsummerer etter min mening Facebooks rolle i verden.

Det første er hentet fra boken The Facebook effect (2010), fra et intervju hvor Mark Zuckerberg forteller at en av de viktigste grunnene til at han valgte Sheryl Sandberg som sin høyre hånd var hennes erfaring som stabssjef i finansdepartementet under Bill Clinton. «På mange måter er Facebook mer som en regjering enn som en tradisjonell bedrift», sier Zuckerberg.

Det har han rett i. Ikke bare styrer 35-åringen en økonomi på størrelse med Serbia. Selskapet har også opprettet et eget rettsvesen, oppfører seg som en stat i utenrikspolitikken og jobber for å etablere sin egen valuta.

Annonse

«Æresrettsutvalget har dokumentert den grunnleggende mangel på legalitet for opprettelsen av æresretten.»
«Er ikke Schiøtz i stand til å se at hans faglige integritet og tyngde dermed settes i et merkelig lys?»