Annonse
00:00 - 15. november 2019

Hva skal vi kalle dyret, spør Martin Gedde-Dahl.

Er du et produkt eller en forlatt skrott, spør Martin Gedde-Dahl.

Annonse

To sitater oppsummerer etter min mening Facebooks rolle i verden.

Det første er hentet fra boken The Facebook effect (2010), fra et intervju hvor Mark Zuckerberg forteller at en av de viktigste grunnene til at han valgte Sheryl Sandberg som sin høyre hånd var hennes erfaring som stabssjef i finansdepartementet under Bill Clinton. «På mange måter er Facebook mer som en regjering enn som en tradisjonell bedrift», sier Zuckerberg.

Det har han rett i. Ikke bare styrer 35-åringen en økonomi på størrelse med Serbia. Selskapet har også opprettet et eget rettsvesen, oppfører seg som en stat i utenrikspolitikken og jobber for å etablere sin egen valuta.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«En antroposentrisk etikk sier at vi har moralske plikter bare overfor mennesker.»