00:00 - 22. november 2019

Grunnen til at han ikke anmeldte, var frykt for å møte overgriperne i konfliktråd, skriver Asle Toje.

Ofre velges ut på grunn av sin hudfarge og nedverdiges av samme grunn, skriver Asle Toje.

Barneranere. Selve begrepet ufarliggjør formen for kriminalitet. Jeg ble kontaktet av en ung mann, 16 år gammel, som nylig opplevde å bli ranet. Han ble stanset av fire innvandrergutter ved Oslo S og fysisk trykket inn i et avkrok, fortalte han.

Under en skur av rasistisk hån ble han tvunget til å gi fra seg mobiltelefon, høretelefoner og et armbånd. De tok det de ville ha. Hele tiden mens han ble kalt «hvite feiging» og den slags. Til sist spyttet lederen ham i ansiktet.

Våre barn og unge er nå målet i en voksende kriminalitet som får et sterkere grep om det norske samfunnet. Ran og vold er ikke bare begrenset til innvandrertette bydeler, men de foregår i velstående forsteder og i villastrøk. Forbryterne synes å spekulere i at de har noe som minner om fripass til de er 18 år.

Annonse

«Æresrettsutvalget har dokumentert den grunnleggende mangel på legalitet for opprettelsen av æresretten.»
«Er ikke Schiøtz i stand til å se at hans faglige integritet og tyngde dermed settes i et merkelig lys?»