00:00 - 04. oktober 2019

Intellektuelle opptrer som nyttige idioter

Oppløs Ted Talks, si nei til penger fra teknologi-milliardærer, skriver Evgeny Morozov.

Til bords med Epstein: Med hjelp fra agenten John Brockman bygget Jeffrey Epstein seg et stort nettverk av kjente forskere og intellektuelle. Her er Epstein (nummer to fra venstre) vert for en middag ved Harvard University. Blant gjestene finner man jussprofessor Alan Dershowitz, evolusjons- og sosiobiolog Robert Trivers, rektor ved Harvard (og før det finansminister under Bill Clinton) Lawrence Summers og psykologiprofessor Steven Pinker. Cambridge, Massachusetts, 9. september 2004. Foto: Rick Friedman / Polaris / NTB Scanpix
Annonse

«Langtidsplanen for forskning og høyere utdanning er det viktigste styringsredskapet i forskningspolitikken.»
«Man kan fortviles over at militære ledere forbereder for krig, men det er deres yrke.»