Annonse
00:00 - 06. september 2019

Vi trenger flere homofile napalm-produsenter, skriver Martin Gedde-Dahl.

Vi trenger flere homofile napalm-produsenter, skriver Martin Gedde-Dahl.

Annonse

Det sies at dersom en ape hamrer lenge nok på en skrivemaskin, vil den til slutt ha skrevet alle tenkelige kombinasjoner av ord. Det samme gjelder nok journalister. Tidligere i år hadde for eksempel en artikkel i næringslivsavisen Bloomberg Bussinesweek følgende ingress: «Det store, konservative kjemiske selskapet som laget napalm under Vietnamkrigen har en homofil direktør».

En så uventet samling ord reiser spørsmålet: Hvordan er det meningen at jeg som leser skal reagere? Et «jøss», kanskje? Et enkelt «ja vel»? Eller skal jeg rope «jippi!»?

Det er ikke godt å si, for journalisten gjør det ikke klart hvordan de to informasjonsbitene henger sammen. I stedet handler den entusiastiske artikkelen om hvor flinke Dow Chemical er til å respektere homofile og transpersoners rettigheter. Selskapet har nemlig, skal vi tro Bloomberg Bussinesweek, «blitt woke». Det må jo sies å være en positiv utvikling for omdømmet til en bedrift som har slitt med assosiasjoner til kjemisk krigføring, radioaktivt avfall, plast i havet, skatteunndragelse og kreftfremkallende brystimplantater.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse