00:00 - 30. august 2019

Et enkelt miljøtiltak

Et av sommerens slagord har vært: Kast mindre mat! Men hvordan? Matprodusentene kan starte med å tilby mat i porsjoner som passer enslige. For eksempel: Jeg kjøper rømmebeger. Bruker ikke alt straks – rømmen blir grønn etter en stund. Jeg skal bare bruke én rødløk. Men det er minst to løk i de posene som tilbys – den andre løken blir blå etter stund. Skal dette i magen? Nei. Men det er ikke jeg som ønsker å kaste mat.

Rolf Solheim

Grünerløkka

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse

«Når synlighet og aktivitet hovedsakelig kun er mulig i digitale kanaler, er det ofte kun de kjente og etablerte som klarer seg.»
«Vi er flere som har opplevd at Doga har beveget seg bort fra det tette båndet til norsk industri og næringsliv.»
«Kappløpet mot kunstig intelligens pågår for fullt, uten at vi har en klar formening om hva vi faktisk er på vei mot.»
«Det er ingen menneskerett, eller trusrett, å drive lærarutdanning.»