Annonse
00:00 - 09. august 2019

De trauste etatenes klikkjegere forleder oss, skriver Kjersti Thorbjørnsrud

De trauste etatenes klikkjegere forleder oss, skriver Kjersti Thorbjørnsrud.

Annonse

Finn ut hvor mye fantastisk bompengene dine har gjort for Oslo! Følg nære og personlige historier om spreke, miljøbevisste og fornøyde innbyggere! Facebook-sidene til Oslo kommune etterlater liten tvil om det står veldig bra til i hovedstaden. Også på riksplan ser det godt ut i sosiale medier. Via departementenes offisielle Facebook, Twitter og Instagramsider møter du enkeltskjebner med gode liv takket være nyskapende politikk og offentlige tilbud. Enten det er «Terje», en narkoman uteligger som har kommet i jobb eller «Knut» på snart 100 som fornøyd fortsatt kan bo hjemme.

Av og til møter «Terje» og «Knut» de ansvarlige statsråder også, det blir det bra videoer av. Det er i det hele tatt mange ministre på tur i kommunikasjonsavdelingenes reportasjer – av og til så intenst dekket at Minervas Jan Arild Snoen omtalte samferdselsdepartementets Twitter-dekning av sin minister for «Store sol besøker land og folk».

Det er bare et drøyt ti år siden ingen offentlige etater var til stede i sosiale medier. I dag er det nærmest en selvfølge.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Myndighetene må legge til rette for at utenlandske studenter kan forfølge karrieremuligheter i Norge.»
«De som i første rekke rammes, er de mange muslimer som modig tar til orde for en gjennomgripende reform.»
«Moralsk ansvar kan lede til større politisk handlingsvilje globalt. Men så er det veien dit, da.»
«God behandling reduserer antall uføretrygdede og brukere av sosiale tjenester.»
«Skamdiskusjonen viser oss at klimaet faktisk har begynt å angå oss personlig.»