00:00 - 19. juli 2019

Somlereise til Hamburg

Reisen kunne vært gjort betydelig raskere og enklere med litt planlegging. 

Faksimile: Morgenbladet, 12 juli

Det er flott at Morgenbladet tar opp hvor dårlig det står til med togforbindelsene til kontinentet. Men overskriften «20 timer og 54 minutter til Hamburg» gir dessverre et feilaktig inntrykk av hvor strabasiøst det er å velge noe annet enn fly. Hvis man godtar å bruke buss der togtilbudet er svakt, kommer man mye raskere frem.

Journalisten kunne tatt buss fra Oslo til Göteborg klokken 9 med ankomst 12.35 (Vy). Videre med Øresundstog kl. 12.55, ankomst i København 16.28. På nettsidene til Deutsche Bahn kan man kjøpe reise fra København 17.10 med ankomst Hamburg 22.17 (strekningen til Rødby går med buss).

Reisetiden blir da 13 timer og 17 minutter. Med bestilling på nett 14. juli koster reise onsdag 24. juli 299 NOK + 495 SEK + 59,90 EUR (omtrent 1370 kroner). Fremdeles ikke spesielt raskt, lettvint eller billig, men betydelig bedre enn reisen dere beskriver. Flyselskapene er sikkert fornøyde med å se Morgenbladets fremstilling av hvor vanskelig det er med alternativ reise. Jeg synes imidlertid dere kunne tatt med at reisen med litt planlegging kunne vært gjort betydelig raskere og billigere.

Espen Olaf Henriksen

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse