Annonse
00:00 - 26. juli 2019

Hadde verden vært et fredeligere sted hvis vi hadde hatt flere kvinnelige statsledere, spør Kyrre Wathne

Hadde verden vært et fredeligere sted med flere kvinnelige statsledere, spør Kyrre Wathne.

Annonse

«Bring me the head of the dog!». Beskjeden skal ha kommet fra Saud al-Qahtani, en av den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salmans nærmeste medarbeidere. «Hunden» var Jamal Khashoggi, journalisten som hadde skrevet mildt kritiske artikler om det saudiske regimet i Washington Post.

Som sagt, så gjort. Khashoggi ble drept og partert i den saudiske ambassaden i Istanbul. Som kjent lyktes ikke morderne med å skjule sporene sine særlig godt, og drapet ble raskt koblet til kronprinsen, som sannsynligvis ga ordren personlig.

Å gå til anskaffelse av en bensag er en typisk mannlig tilnærming til et problem. Og Mohammed bin Salman er et eksempel på en statsleder vi kanskje kan kalle den ekstreme mannlige varianten. Fiender skal knuses. Manglende respekt møtes med eksplosive sinneutbrudd. Kriger startes over prestisje og territorialitet.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Civita har ikke utviklet noen «felles ideologisk plattform» rettet mot «unge sjeler og sinn»
Rekorden i antall uføre er et problem
Heideggers søken etter det ekte, er ikke nødvendigvis et utslag av totalitarisme