Annonse
11:00 - 22. juli 2019

Fordummende identitetspolitikk

Nina Hjerpset-Østlie svarer Nora Mehsen om homokamp.

Foto: Mattis Sandblad / VG / NTB scanpix
Annonse

«Rasisme og islamofobi er ikke velkomment i min homokamp», skriver Nora Mehsen i Morgenbladet, ledsaget av en riktig smashing illustrasjon av meg (i fulle regalier).

Morgenbladet glemte visst å gi meg tilsvarsrett etter Redaktørplakaten, men til dette er det bare å si at jeg ikke kan huske å ha spurt – hvilket jo kan ha en viss sammenheng med at jeg ikke ante at homokampen har fått en egen godkjennelses- og velkomstkomité. Det vil nok også komme som en overraskelse for flere enn meg at homokampen er et slags privat foretagende for Nora Mehsen og hennes likesinnede. Lykke til med det, forresten!

Men som et fritt menneske i et fritt land kjemper jeg altså de kampene jeg vil – på den måten jeg vil – og hva eventuelle identitetspolitikere måtte mene om det, raker meg en høstblomst.

Bliv i freden!
 

Nina Hjerpset-Østlie

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse

Samtidig ser vi grunn til å besvare en sentral påstand som ligger til grunn for at han konkluderer med at dette er «en umulig bok».
Helseministeren har selv sviktet sin informasjonsplikt overfor regjering, storting og befolkningen og han har heller ikke fulgt loven.
Enige er vi også om at skal du bli god til å skrive, må du ikke bare skrive selv, men du må også lese mye.
Til Espen Ottosen: Medisinen har  vært en viktig premissleverandør for vår forståelse av kjønn.
«Problemet er tanken om at god skriving er en slags «kode» man kan lære seg ved hjelp av noen «nøkler».»