Annonse
10:17 - 22. juni 2019

Jeg har ikke råd til å være fargeblind under Pride, skriver Nora Mehsen

Jeg har ikke råd til å være fargeblind under Pride, skriver Nora Mehsen.

Annonse

Vi er midt i Pride-sesongen og mange bedrifter har svøpt logoene sine i regnbuens farger for anledningen. To av disse bedriftene er Clarion Hotel The Hub og Anti Brandpeople, som har høynet samfunnsengasjementet sitt ved å invitere til intet mindre enn «årets viktigste frokostseminar». Formålet med seminaret var å debattere hvordan man kan legge til rette for mangfold og inkludering i næringslivet. Det var i hvert fall planen, frem til arrangørene bestemte seg for å scenenekte seg selv ved å kansellere arrangementet seks dager før det skulle funnet sted.

Begrunnelsen de oppga, var at frokostdebatten viste seg å bli overflødig og i konkurranse med Pride-arrangementer andre dager den samme uken. Uten å spekulere i sannhetsgehalten i selve begrunnelsen, skjedde det en kommentarutveksling på arrangementets Facebook-side i forkant som reiser flere spørsmål om hvilke perspektiver som vurderes som relevante når Pride står på agendaen. Stikkord? #Allwhitepanel.

Ved å samle konsernsjefen i DNB, sjef for Hurtigruten, manageren til Karpe, administrerende direktør i ICA Försäkring, eier av Nordic Choice Hotels og en mangfoldsforsker fra Universitet i Stavanger, ønsket altså arrangørene å sette mangfold og inkludering på agendaen. Kort tid etter arrangementet ble opprettet på Facebook, begynte det imidlertid å dukke opp flere kommentarer på arrangementssiden der det ble etterlyst et større mangfold i et debattpanel som skulle omhandle nettopp mangfold.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Jeg mener at Eggen tar feil når han mer enn antyder at man ikke skal skrive om kannibalisme. Hvis man ikke gjør det, lar man den koloniale historien om «de ville» bli siste ord.»