00:00 - 28. juni 2019

Du trenger ikke flere ryddebøker

Livet er ikke bare strøkne skjorter, gjennomsiktige bokser og rene flater, skriver Ellen Sofie Lauritzen.

Rydd rommet ditt, gutt! En av Storbritannias største samlere over 30 år har bestemt seg for å rydde opp. Kanskje han er inspirert av den japanske ryddeguruen Marie Kondo? Foto: Plymouth Herald / NTB Scanpix

«Just do your magic, Marie!»

Jeg er halvveis i Netflix-serien Opprydding med Marie Kondo. Den verdenskjente japanske ryddeguruen har ryddet seg gjennom amerikanske hjem fylt til randen av stuff, og nå står hun i et rom med så mye ræl at det gjør vondt å se på. Rotekoppene, paret som eier huset, håper hun kan bruke sine magiske evner til å trylle bort the clutter.

Men nei, Marie Kondo vil det annerledes: «Jeg er ingen magiker – det er dere som må finne magien,» oppfordrer hun på sjarmerende vaklevoren engelsk. Sagt på en annen måte: Rydd opp i dritten deres sjæl.

Annonse

«Æresrettsutvalget har dokumentert den grunnleggende mangel på legalitet for opprettelsen av æresretten.»
«Er ikke Schiøtz i stand til å se at hans faglige integritet og tyngde dermed settes i et merkelig lys?»