Annonse
00:00 - 07. juni 2019

De hvitkleddes frykt for døden

HALLE, GERMANY - APRIL 26: Josef Penzkofer (R.), specialist doctor for casualty surgery talks in the morning with Yvette Silbersack (L.), assistant doctor, before they start the patient visit in the clinic for surgery and orthopedics of the Martin Luther University April 26, 2006 in Halle, Germany. Clinic and hospital doctors throughout Germany have been striking periodically demanding higher pay and better working conditions. (Photo by Carsten Koall/ Getty Images) Portal. .. Carsten Koall/Getty Images
Annonse

Jeg er legestudent. Jeg vil kjempe mot vår største fiende: døden. Men hva gjør jeg når døden banker på døren som en venn og jeg ikke skjønner at den vifter med et hvitt flagg? Til akuttmottaket der jeg jobber, kommer pasienter med hjertestans, sepsis og hjerneslag. Det er en sann glede å få være med på å redde livet til disse menneskene. Men innimellom går jeg fra jobb med en følelse av at jeg har plaget pasientene mer enn jeg har hjulpet dem. Når jeg nå står på startstreken til et liv som lege, erkjenner jeg at døden ikke bare skal bekjempes. Den skal også omfavnes, uansett hvor skummelt det måtte være. Les hele teksten av Ingvild Holtan-Hartwig fra Tidsskrift for Den norske legeforening på Portalen i Morgenbladet.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Samtidig ser vi grunn til å besvare en sentral påstand som ligger til grunn for at han konkluderer med at dette er «en umulig bok».
Helseministeren har selv sviktet sin informasjonsplikt overfor regjering, storting og befolkningen og han har heller ikke fulgt loven.
Enige er vi også om at skal du bli god til å skrive, må du ikke bare skrive selv, men du må også lese mye.
Til Espen Ottosen: Medisinen har  vært en viktig premissleverandør for vår forståelse av kjønn.
«Problemet er tanken om at god skriving er en slags «kode» man kan lære seg ved hjelp av noen «nøkler».»