Annonse
00:00 - 10. mai 2019

Høyttalere skrudd helt opp blir kakofonisk støy, skriver Markus Slettholm

Høyttalere skrudd helt opp blir kakofonisk støy, skriver Markus Slettholm

Kanskje et forsøk på humor: Siv Jensen holder den etterhvert famøse «jævla sosialister»-talen under Frps landsmøte. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
Annonse

«Det er bare å brette opp ermene, dundre ut og knuse disse jævla sosialistene». 

Det var bare den grå leppestiftkjolen som manglet. Siv Jensens utbasunering på Fremskrittspartiets landsmøte lørdag kveld lignet i både form, innhold og spontanitet på valgnatten i 2013. 

Etterspillene har også sine fellestrekk, og Jensens én-linjere har begge gangene avstedet sterke reaksjoner fra hennes politiske motstandere. I 2013 var kritikken massiv, det var «taktløst» og «respektløst», mens helgens harang, i Knut Arild Hareides ord, er «ødeleggende for det politiske ordskiftet». Arbeiderpartiets Anette Trettebergstuen omtaler det som «drøyt», «lavmål» og at det i sin ytterste konsekvens kan «være med på å legitimere hat og vold». Hun maner statsministeren til å ta avstand fra finansministerens kraftsalve. 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Utover sorgen og ubehaget føler jeg også på en genuin forbløffelse.»
«Kanskje det hadde gjort seg med litt større oppmerksomhet i klasserommet?»