Annonse
00:00 - 10. mai 2019

Høyttalere skrudd helt opp blir kakofonisk støy, skriver Markus Slettholm

Høyttalere skrudd helt opp blir kakofonisk støy, skriver Markus Slettholm

Kanskje et forsøk på humor: Siv Jensen holder den etterhvert famøse «jævla sosialister»-talen under Frps landsmøte. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
Annonse

«Det er bare å brette opp ermene, dundre ut og knuse disse jævla sosialistene». 

Det var bare den grå leppestiftkjolen som manglet. Siv Jensens utbasunering på Fremskrittspartiets landsmøte lørdag kveld lignet i både form, innhold og spontanitet på valgnatten i 2013. 

Etterspillene har også sine fellestrekk, og Jensens én-linjere har begge gangene avstedet sterke reaksjoner fra hennes politiske motstandere. I 2013 var kritikken massiv, det var «taktløst» og «respektløst», mens helgens harang, i Knut Arild Hareides ord, er «ødeleggende for det politiske ordskiftet». Arbeiderpartiets Anette Trettebergstuen omtaler det som «drøyt», «lavmål» og at det i sin ytterste konsekvens kan «være med på å legitimere hat og vold». Hun maner statsministeren til å ta avstand fra finansministerens kraftsalve. 

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«En antroposentrisk etikk sier at vi har moralske plikter bare overfor mennesker.»