Annonse
11:47 - 02. mai 2019

Gjør større oljebransje det lettere å nå klimamålene, Støre, spør Maria Berg Reinertsen.

Gjør større oljebransje det lettere å nå klimamålene, Støre, spør Maria Berg Reinertsen.

Hvilken rolle skal oljeindustrien spille i det grønne skiftet? Foto: Roger Hardy / Samfoto / NTB scanpix
Annonse

I kronikken «Vi trenger industri for å nå klimamålene» svarer Jonas Gahr Støre på min kommentar «Alle skal med» er et elendig slagord hvis det betyr at ingen skal utfordres.» Vi er enige i at Norge, med Støres ord, «trenger tydeligere grep for å skape industri og arbeid i tråd med klimakutt».

Men det er ikke riktig at jeg mener «det grønne skiftet trenger en stor masterplan» (Det er det SV som vil!). Jeg er fortsatt usikker på hvor sterkt myndighetene skal styre hva vi skal leve av etter oljen, det jeg er sikker på, er ta de må være tydeligere på hva vi ikke skal leve av.

Det er her Ole Colbjørnsens pamflett Hele folket i Arbeid. Det Norske Arbeiderpartis kriseprogram (1933) har inspirert meg. Colbjørnsen våget å utfordre sterke interesser når han la frem Arbeiderpartiets politikk for å få Norge ut av den økonomiske krisen. Det motet savner jeg i Aps holdning ovenfor oljebransjen.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Civita har ikke utviklet noen «felles ideologisk plattform» rettet mot «unge sjeler og sinn»
Rekorden i antall uføre er et problem
Heideggers søken etter det ekte, er ikke nødvendigvis et utslag av totalitarisme