00:00 - 26. april 2019

Mange KrF-ere drømmer om en omstart av partiet, skriver Åshild Mathisen.

Mange KrF-ere drømmer om en omstart av partiet, skriver Åshild Mathisen.

KrF-ere er et tålmodig folk. Derfor er det ekstra sterkt når de melder seg ut av partiet, slik blant annet en tungvekter som tidligere nestleder og statssekretær Odd Anders With nå har gjort.

De sterke følelsene rundt veivalget i vinter, er nå erstattet med matthet i Drivkraft-fløyen. Det ristes på hodet over Kjell Ingolf Ropstads sterke angrep på Arbeiderpartiet, som de nettopp håpet å samarbeide med. For mange er det dessuten ubegripelig at Ropstad lar seg inspirere av Kristdemokraterna, som nå spiller på kristendommen som symbol for det etnisk svenske. Drivkraft-fløyen mener måten han snakker om at partiet skal bli «tydeligere på kristne verdier», er en innsnevring av det politiske prosjektet.

I den andre fløyen leses Ropstads prosjekt helt annerledes. Urbane, liberale KrF-ere som støtter Ropstad, peker på at han har klart å trekke opp en spennende konfliktlinje mellom familielinjen til KrF og arbeidslinjen til Arbeiderpartiet. Dette både tydeliggjør partiet og treffer småbarnsforeldrene midt i hverdagen. De mer verdikonservative på høyresiden, mener på sin side at Ropstad gjør helt rett i å kristeliggjøre profilen for å redde partiet.

Annonse

«Vi finner det nytteløst å fortsette dette ordskiftet.»
«Mitt anliggende er kvaliteten på den offentlige debatten i Norge.»