Annonse
08:58 - 26. april 2019

Ingen forskning er siste forskning

Vår historie er et pågående byggverk.

Annonse

Det er ikke etterpåklokskap å vise til Marte Michelets bok Hva visste hjemmefronten? – en epokegjørende utgivelse, der norske krigshistorikeres overfladiske behandling av jødedeportasjonen 26. november 1942 blir møtt med et våkent blikk, som løfter frem kjensgjerninger og sannsynligheter som tidligere har fått ligge i mørke. Nyskapende forskning omkring andre verdenskrig i Norge er noe som får et stadig mer troverdig hendelsesforløp til å avtegne seg. Ingen forskning er siste forskning, men alle vet at forskning bygger på forskning, kunnskap bygger på kunnskap. Vår historie er et pågående byggverk. Enhver som er interessert i «hva som egentlig hendte», burde være glad for at ny forskning pågår. Så kan vi diskutere detaljer, om det er ting vi er uenig i.
 

Jan Erik Vold

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 10 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse