Annonse
00:00 - 08. mars 2019

Individualistisk partykultur? Mon det

Annonse

LHBT I forrige nummer har debattredaktør i Morgenbladet, Marit K. Slotnæs, en kommentar med overskriften «Kravet om nøytralitet i verdispørsmål er også et uttrykk for verdier». I innlegget bruker hun formuleringen «den individualistiske partykulturen som fremmes under Pride». Dette fremstår som fordomsfullt og uopplyst. I bunn og grunn er Pride-paradene politiske, de handler fremfor alt om solidaritet, og de bærer preg av stort internasjonalt engasjement. «Partykulturen» er fremfor alt kollektiv, det var de skeive, transene, som begynte å stå opp – sammen – mot politiet i følge med razziaene mot de skeive utestedene i New York på slutten av 60-tallet (Stonewall-opprøret). Slikt mot er det grunn til å feire, på glitrende og mangfoldig vis. Har man bare registrert partyflåtene i Pride-paradene bør man se litt nøyere etter neste gang. Homohatet, hatet mot skeive, er på fremmarsj i verden, og det kan være greit å være nøye når man beskriver folk og fenomener.

Steffi Lund

Dansekunstner

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Vi er mange som ikke er «gudløse», enten vi er sosialdemokrater eller ikke.