00:00 - 04. januar 2019

Sjekket mobilen med barna på fanget? Latt dem bruke tid på Ipad? Det kan gå bra likevel, skriver Martin Gedde-Dahl.

Det kan gå bra selv om mor er mammablogger, skriver Martin Gedde-Dahl.

Det er vel ikke min sak, dette, men jeg synes mødre som legger ut bilder av barna sine i sosiale medier, får for mye tyn. Legger jeg godviljen til, kan jeg forstå at det et teoretisk poeng at små barn også har personvern og rett til eget bilde. Men likevel, da. At dette skal være noe «alle» er enig om at er forferdelig, en debatt som ruller og går i årevis. En «en nasjonal sykdom», som programleder Live Nelvik kalte barnebilder i sosiale medier. Det klarer jeg ikke å forstå.

Foreldre som sjekker mobilen mens barna sitter på fanget også, forresten. De som lar barna sitte med Ipad noen timer om dagen. Og dem som tar telefonen mens de henter i barnehagen.

Ja, jeg tror til og med at jeg synes det er greit at de få som har muligheten, tjener litt penger på å kle opp barna sine i sponsede produkter på bloggen sin. Det finnes tross alt mer krevende familiebedrifter å bli født inn i enn en mammablogg. Hvis ingen blir tvunget til å være med, er det vel ikke noe aviskommentatorer trenger å blande seg inn, er det?

Annonse

«Arbeidsgruppens rapport vil diskuteres på åpent og demokratisk vis»