00:00 - 04. januar 2019

Seltzers strategi

Intervjuet med Thomas Seltzer fremviser en bemerkelsesverdig og opplyst person. Imidlertid, tross at det nevnes femten ganger i løpet av teksten, unnlater Morgenbladet å spørre Seltzer om inkludering av ordet «neger» i bandets navn. Seltzer har tidligere erklært, «A Turbonegro is a large, well-equipped, armed black male in a fast car, out for vengeance. We are his prophets.» Uansett, bandets navn hylles, blant andre av Norgespatriotene.

Som eieren av «en radar for antisemittisme», er det interessant at Seltzer godtok et norsk lånord som forbindes med slaveri, for å trekke til seg den «kule» oppmerksomheten av å være ikke politisk korrekt. Hvordan det føles for en «nasjonal strateg» å ha tjent penger på en referanse til slaveri i nesten tretti år, hadde vært interessant å lese.
 

Patji Alnæs-Katjavivi

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse