Annonse
11:26 - 03. desember 2018

Hva er det lesber tar med seg på andre date, spør Nora Mehsen

Hva er det lesber tar med seg på andre date, spør Nora Mehsen. 

Annonse

«Hvordan har lesber sex, egentlig?». Dette spørsmålet fikk jeg for litt siden av en ungdomsskoleelev, da jeg satt i et panelsamtale om ung seksualitet. Før jeg rakk å åpne munnen for å greie ut om saken, slo en av de andre paneldeltagerne – en sexolog – ut armene og erklærte: «LESBA! Der er det MYTTI kosing, ja!».

Det er for så vidt ikke første gangen jeg har opplevd at sex mellom lesbiske er blitt redusert til omsorgsfull pludring. Kulturen vi lever i har fortsatt en lei tendens til å fremstille penetrerende sex mellom menn og kvinner som den ekte greia og sex mellom kvinner som vakkert og vevert forspill.

Heldigvis har kunnskap om seksualitetsmangfold økt blant folk flest de siste årene. Stadig flere fatter dermed at lesbiske ikke bare kan ha sex med hverandre, men at de også kan ha sex på like forskjellige måter som alle andre. Samtidig, når vi vet at kvinner i større grad blir oppdratt til å være i kontakt med egne følelser, være omsorgsfulle og uttrykke nærhet sammenlignet med menn, kan man spørre seg hvordan dette kan gi utslag i situasjoner der det er to kvinner som finner til hverandre. Er det virkelig sånn at lesbiske relasjoner er mer preget av «mytti kosing»?

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer

«Forteljinga handlar om at vi har behov for å høyre til eit fellesskap og bidra med noko meiningsfullt.»