Annonse
11:26 - 03. desember 2018

Hva er det lesber tar med seg på andre date, spør Nora Mehsen

Hva er det lesber tar med seg på andre date, spør Nora Mehsen. 

Annonse

«Hvordan har lesber sex, egentlig?». Dette spørsmålet fikk jeg for litt siden av en ungdomsskoleelev, da jeg satt i et panelsamtale om ung seksualitet. Før jeg rakk å åpne munnen for å greie ut om saken, slo en av de andre paneldeltagerne – en sexolog – ut armene og erklærte: «LESBA! Der er det MYTTI kosing, ja!».

Det er for så vidt ikke første gangen jeg har opplevd at sex mellom lesbiske er blitt redusert til omsorgsfull pludring. Kulturen vi lever i har fortsatt en lei tendens til å fremstille penetrerende sex mellom menn og kvinner som den ekte greia og sex mellom kvinner som vakkert og vevert forspill.

Heldigvis har kunnskap om seksualitetsmangfold økt blant folk flest de siste årene. Stadig flere fatter dermed at lesbiske ikke bare kan ha sex med hverandre, men at de også kan ha sex på like forskjellige måter som alle andre. Samtidig, når vi vet at kvinner i større grad blir oppdratt til å være i kontakt med egne følelser, være omsorgsfulle og uttrykke nærhet sammenlignet med menn, kan man spørre seg hvordan dette kan gi utslag i situasjoner der det er to kvinner som finner til hverandre. Er det virkelig sånn at lesbiske relasjoner er mer preget av «mytti kosing»?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Har vi egentlig råd til å la en stor del av elektoratet seile sin egen sjø?»
«Fremmaningen av Sejersteds ånd blir enda vanskeligere å forstå sett i lys av Lindgrens tidligere kritikk.»
«Det er lett å tenke seg eksempler på at en bok tråkker feil i et slikt landskap.»
«Slikt gir anledning til å prøve om også stråmenn kan vende det andre kinnet til.»