08:45 - 23. oktober 2018

En Kongo-koalisjon kan være akkurat hva norsk politikk trenger, skriver Asle Toje.

I Guds navn, gå! skriver Asle Toje.

Dramatisk valg: For folkestyret er det en god idé at KrF går til de røde, skriver Asle Toje. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

Det var ikke overraskende at Knut Arild Hareide etter mye håndsvridning endelig kunngjorde at han vil ta Kristelig Folkeparti ut av borgerlig leir. (B)romansen med Jonas Gahr Støre og dyrkingen av uvennskapet med Frp ville jo ellers ha vært rent bortkastet.

Mer uventet er det at KrF har fått en skokk nye medlemmer, 2068 per 15. oktober. Under halvparten har betalt kontingent, ifølge VG. Trolig er en del opportunister, påvirkningsagenter som vil bidra til at «rett side» vinner på landsmøtet 2. november.

Dette er en populær taktikk for tiden. Det var slik Jeremy Corbyn kom til makten i britiske Labour. For det ligger makt i å velge delegater til landsmøtet. Og det er lettere å ta over et etablert parti enn å bygge opp et nytt.

Annonse

«Arbeidsgruppens rapport vil diskuteres på åpent og demokratisk vis»