Annonse
00:00 - 21. september 2018

Årets formidler

Høythengende pris til klimaforsker. 

Prisbelønt formidler: «Han behersker både den forklarende formidlingen av kompliserte spørsmål og det å opplyse pågående samfunnsdebatter gjennom media», skriver Forskningsrådet om Bjørn H. Samset. Bildet er definitivt ikke tatt i anledning prisutdeling, men illustrerte i sin tid en artikkel i Morgenbladet om «akademiske slag under beltestedet». Arkivfoto: Siv Dolmen
Annonse

Hurra! Bjørn Hallvard Samset, fysiker, klimaforsker i Cicero og – mellom mye annet– Morgenbladet-spaltist, er utnevnt til «Årets formidler». Denne høythengende prisen deles ut av Forskningsrådet, og er på 500 000 kroner. Juryen sier Samset er «en uredd og tydelig stemme som også mestrer de vanskelige debattene der forskning møter politikk.» Godt sagt! Bidragene til spalten Forskningsfronten her i Morgenbladet, hvor Samset har vært med siden 2013, er en gullgruve av eksempler. Ekstra viktig er Samsets store innsats for formidle forskning til barn, blant annet gjennom Nysgjerrigper-konkurransen.

 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 10 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse