00:00 - 21. september 2018

Årets formidler

Høythengende pris til klimaforsker. 

Prisbelønt formidler: «Han behersker både den forklarende formidlingen av kompliserte spørsmål og det å opplyse pågående samfunnsdebatter gjennom media», skriver Forskningsrådet om Bjørn H. Samset. Bildet er definitivt ikke tatt i anledning prisutdeling, men illustrerte i sin tid en artikkel i Morgenbladet om «akademiske slag under beltestedet». Arkivfoto: Siv Dolmen

Hurra! Bjørn Hallvard Samset, fysiker, klimaforsker i Cicero og – mellom mye annet– Morgenbladet-spaltist, er utnevnt til «Årets formidler». Denne høythengende prisen deles ut av Forskningsrådet, og er på 500 000 kroner. Juryen sier Samset er «en uredd og tydelig stemme som også mestrer de vanskelige debattene der forskning møter politikk.» Godt sagt! Bidragene til spalten Forskningsfronten her i Morgenbladet, hvor Samset har vært med siden 2013, er en gullgruve av eksempler. Ekstra viktig er Samsets store innsats for formidle forskning til barn, blant annet gjennom Nysgjerrigper-konkurransen.

 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse

«Man kan fortviles over at militære ledere forbereder for krig, men det er deres yrke.»
«Langtidsplanen for forskning og høyere utdanning er det viktigste styringsredskapet i forskningspolitikken.»