Annonse
00:00 - 10. august 2018

Klart for rettssak i desember

Annonse

Historieprofessor Nils Rune Langeland har saksøkt Kunnskapsdepartementet for å ha gitt ham avskjed uten grunn. Han vil ikke godta begrunnelsen fra Universitetet i Stavanger, som var at han grovt hadde krenket sine tjenesteplikter og at han hadde vist en «utilbørlig atferd» som var «uverdig til sin stilling». Nå er det klart at saken skal behandles i Oslo tingrett gjennom fire dager i desember, melder Khrono. Nylig ble det også kjent at at Forskerforbundet ikke vil gi støtte til advokatutgifter, slik de ga UiO-professor Arnved Nedkvitne da han protesterte mot sin oppsigelse i 2009.

Langeland, som særlig er anerkjent for sin forskning på Høyesteretts historie, har varslet at han «om nødvendig» kan ta saken helt til Høyesterett.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer

«Forteljinga handlar om at vi har behov for å høyre til eit fellesskap og bidra med noko meiningsfullt.»