00:00 - 10. august 2018

Hjerneforskerne rykker ut

Da hjerneforskeren Nikos Logothetis ved Max Planck-instituttet i Tübingen tidligere i år ble siktet for mishandling av dyr, etter anklager fra aktivister, svarte universitetet med å frata ham ansvaret for dyreforsøk, selv om rettssaken ennå ikke er over. Dette har fått en amerikansk og en europeisk forening for hjerneforskere til samlet å rykke ut med kraftig kritikk av universitetet, melder Nature. De mener det er «alarmerende» at Max Planck ser ut til å etablere en praksis hvor forskningsinstitusjoner unnlater å støtte forskerne sine i møte med beskyldninger som «ikke er bevist».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse

«Æresrettsutvalget har dokumentert den grunnleggende mangel på legalitet for opprettelsen av æresretten.»
«Er ikke Schiøtz i stand til å se at hans faglige integritet og tyngde dermed settes i et merkelig lys?»
«Bombasterier, postmodernistisk forhold til sannhet og verbale trylletriks.»