Annonse
00:00 - 10. august 2018

Hjerneforskerne rykker ut

Annonse

Da hjerneforskeren Nikos Logothetis ved Max Planck-instituttet i Tübingen tidligere i år ble siktet for mishandling av dyr, etter anklager fra aktivister, svarte universitetet med å frata ham ansvaret for dyreforsøk, selv om rettssaken ennå ikke er over. Dette har fått en amerikansk og en europeisk forening for hjerneforskere til samlet å rykke ut med kraftig kritikk av universitetet, melder Nature. De mener det er «alarmerende» at Max Planck ser ut til å etablere en praksis hvor forskningsinstitusjoner unnlater å støtte forskerne sine i møte med beskyldninger som «ikke er bevist».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

«Klassisk musikk fortjener bredde og bør gi lytterne frihet til å velge egne rammer for musikkens opplevelser.»
«Er kjæresten min sitt etiske standpunkt så langt fra mitt eget at vi vil bruke tiden vår på å endre hverandre, eller bør vi slå opp?»
«Vi gjør klokt i å omfavne Plan S som et middel på vei mot kvalitetsmessig bedre forskning.»