00:00 - 27. juli 2018

Generasjonsguruene har gode dager, skriver Martin Gedde-Dahl.

Generasjonsguruene har gode dager, skriver Martin Gedde-Dahl.

Ikke for å skryte, men jeg er fremtiden. Det har trendanalytikere sagt så lenge jeg kan huske.

Jeg er nemlig en millennial, født mellom 1980 og 1995. Og vi er litt av en gjeng, noe helt annet enn dem som kom til verden før oss. Vi har for eksempel ikke lyst på egen bolig eller fast jobb. Det sier i alle fall innovasjon Norge-leder Anita Krohn Traaseth. I stedet ønsker vi oss «deling og frihet». Det er visst for å tekkes oss at bedrifter har skaffet seg «purpose» og «why».

Vi vil ikke ha såpestykker heller, forresten. Eller servietter, frokostblandinger og kjøpesentre. Det skriver amerikanske medier, som har brukt hundrevis av artikler det siste tiåret til å fortelle hvordan alt mulig blir «drept av millennials». Vinkorker, filmindustrien og marmelade. Bort med det.

Annonse

«Vi finner det nytteløst å fortsette dette ordskiftet.»
«Mitt anliggende er kvaliteten på den offentlige debatten i Norge.»