Annonse
00:00 - 13. juli 2018

Fortsatt utryddet, men ...

Annonse

Alle aviser i hele verden har skrevet om Sudan, det nordlige stumpneshornet som døde tidligere i år, som siste mann av sin art. Nå er det bare to hunn-stumpneshorn igjen i universet. Det vil forskerne få en slutt på, og denne uken melder forskere fra Tyskland at de har klart å lage hybrid-neshorn-embryoer: Embryoer laget av frossen nordlig stumpneshorn-sæd og egg fra slektning sydlig stumpneshorn. Om forskerne nå får til å sette inn embryoet i en surrogatmor, er neste skritt å forsøke å lage et renraset nordlig stumpneshorn-embryo med egg fra de to gjenlevende hunnene.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer