Annonse
00:00 - 29. juni 2018

Tar ex.phil. tilbake

Annonse

Mens ordningen med forberedende kurs i vitenskapsteori og filosofi er under press i norsk høyere utdanning, velger danskene nå å gjeninnføre et obligatorisk «filosofikum» etter at de avviklet ordningen i 1971, melder Forskerforum. I arbeidet med det nye emnet, som kan få navnet «Akademia», har danskene latt seg inspirere av norske universiteter. «Det er viktig at vi innimellom stopper opp og reflekterer over hvem vi er, og hva det vil si å være menneske i et moderne samfunn», uttaler forskningsminister Tommy Ahlers. Han tror dette på sikt kan lede til at studentene blir mindre stresset. Emnet skal gi en innføring i vitenskap, teknologiforståelse, vitenskapsteori og -historie, forholdet mellom vitenskapen og samfunn, samt etikk og «akademiske redskap».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse

Nok en gang blir klassisistene karakterisert som konservative og reaksjonære
Journalisten kunne tatt buss fra Oslo til Göteborg klokken 9.
FFAC kan ha et oppriktig ønske om å hedre søstrenes kunstsamlermor.
Nevnte paragraf gir nemlig kun visse minoritetsgrupper, som Alis, et vern mot «dehumanisering» og andre «hatefulle ytringer».
«Jeg mener at Eggen tar feil når han mer enn antyder at man ikke skal skrive om kannibalisme. Hvis man ikke gjør det, lar man den koloniale historien om «de ville» bli siste ord.»