00:00 - 22. juni 2018

Nå er transpersoner friskmeldt

Mandag denne uken ble forhåndsversjonen av The International Classification of Diseases, ellevte versjon, offisielt lansert av Verdens helseorganisasjon. Dermed har verdens helsepersonell nå en oppdatert liste med diagnoser å forholde seg til, nesten 30 år etter at forrige versjon kom ut. Blant de viktigste oppdateringene i ICD-11 er at transpersoner ikke lenger ansees som mentalt syke – som Morgenbladet tidligere har skrevet om – at spillavhengighet er blitt en diagnose, og det har kommet nye kapitler om tradisjonell medisin, antibiotikaresistens og seksuell helse. Forhåndslanseringen skal gi verdens land tid til å oversette og innarbeide den oppdaterte kunnskapen i sine helsesystemer. Morgenbladet gratulerer!

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse

«Langtidsplanen for forskning og høyere utdanning er det viktigste styringsredskapet i forskningspolitikken.»
«Man kan fortviles over at militære ledere forbereder for krig, men det er deres yrke.»