Annonse
00:00 - 22. juni 2018

Nå er transpersoner friskmeldt

Annonse

Mandag denne uken ble forhåndsversjonen av The International Classification of Diseases, ellevte versjon, offisielt lansert av Verdens helseorganisasjon. Dermed har verdens helsepersonell nå en oppdatert liste med diagnoser å forholde seg til, nesten 30 år etter at forrige versjon kom ut. Blant de viktigste oppdateringene i ICD-11 er at transpersoner ikke lenger ansees som mentalt syke – som Morgenbladet tidligere har skrevet om – at spillavhengighet er blitt en diagnose, og det har kommet nye kapitler om tradisjonell medisin, antibiotikaresistens og seksuell helse. Forhåndslanseringen skal gi verdens land tid til å oversette og innarbeide den oppdaterte kunnskapen i sine helsesystemer. Morgenbladet gratulerer!

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

«En æresdom kan, i motsetning til en landssvikdom, ikke sones.»
«Det er ikke treffende å karakterisere forslaget som masseovervåkning av egne innbyggere.»
«Forfatterforeningen har beklaget den formen æresrettens arbeid tok.»
«Det er både trist og provoserende at Kyrre Wathne tillater seg å si noe så historieløst og reduserende.»