Annonse
00:00 - 08. juni 2018

Å legge hjertet på bordet

Hvordan snakker man på en Tinder-date? Hva skjer? Sitter dere og trøkker? Det er som om verden har stått stille, men bare blitt litt verre, skriver Sissel Gran.

Attraksjon og selvtillit: Beskjeden på sjekkemarkedet er dobbel: Du skal vise at du nyter din frihet og uavhengighet, samtidig som du er på leting, men altså på den «riktige» måten. Illustrasjonsfoto.
Annonse

For tiden er jeg mer opptatt av aldring enn av dating, men da jeg skulle snakke til en gruppe studenter, ønsket de at jeg tok for meg forbeholdenheten i vår tids kjærlighetssøken, tidens pine for unge som prøver å få seg en kjæreste. Det var ambivalensen de var ute etter å få belyst; den som oppstår mellom frykten for å binde seg på den ene siden og suget etter en kjæreste på den andre. Det var over 200 som hadde møtt opp, de fleste av dem i tyveårsalderen. Mange av dem hadde kjæreste, mange ikke. Ved håndsopprekking viste det seg at cirka halvparten var på sjekkeappen Tinder. Mange søkende, med andre ord. I pausen sendte de meg anonyme spørsmål på lapper:

Hvorfor faller jeg bare for dem som ikke vil ha meg? Jeg vil ha de som avviser meg, mens jeg ikke vil ha de som er interessert. Hva er i veien med meg?

Hvordan skal jeg komme meg ut av et hekt som har vart i mange år?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Jeg mener at Eggen tar feil når han mer enn antyder at man ikke skal skrive om kannibalisme. Hvis man ikke gjør det, lar man den koloniale historien om «de ville» bli siste ord.»
«Thomas Nordahl utelater langt mer relevante fakta, nemlig statistikken for skriftlige eksamener.»