00:00 - 22. juni 2018

KHIO-professor får sparken

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo får sparken, og en annen ansatt har selv sagt opp, etter anklager om seksuell trakassering i kjølvannet av metoo-kampanjen. Skolen skal tidligere ha fått varsler om minst én av de anklagede, men det var først i vinter – etter at noen sendte trakasseringsvarsler direkte til Kunnskapsdepartementet – at tre separate saker ble tatt tak i ved et eget varslingsutvalg ved skolen. Nå har utvalget konkludert at den ene ansatte har trakassert,  mens «det er sannsynliggjort» at den andre har brutt skolens etiske retningslinjer. I den siste av de tre sakene mener utvalget at påstandene om trakassering ikke er godt nok dokumentert. Til NRK sier den sparkede professorens advokat at mannen mener prosessen de siste månedene har vært «under enhver kritikk».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse

«Gjermund Forfang Rongved viser hvor lett det blir for president Joe Biden å kjøre Norge forlengs og baklengs dit han vil ha oss.»