Annonse
00:00 - 22. juni 2018

KHIO-professor får sparken

Annonse

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo får sparken, og en annen ansatt har selv sagt opp, etter anklager om seksuell trakassering i kjølvannet av metoo-kampanjen. Skolen skal tidligere ha fått varsler om minst én av de anklagede, men det var først i vinter – etter at noen sendte trakasseringsvarsler direkte til Kunnskapsdepartementet – at tre separate saker ble tatt tak i ved et eget varslingsutvalg ved skolen. Nå har utvalget konkludert at den ene ansatte har trakassert,  mens «det er sannsynliggjort» at den andre har brutt skolens etiske retningslinjer. I den siste av de tre sakene mener utvalget at påstandene om trakassering ikke er godt nok dokumentert. Til NRK sier den sparkede professorens advokat at mannen mener prosessen de siste månedene har vært «under enhver kritikk».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer