Annonse
00:00 - 29. juni 2018

Big in Saudi Arabia

Annonse

Psykologiprofessor Jordan Peterson har slått seg opp, først som kritiker av kjønnsnøytrale pronomen, så som selvhjelpsguru for unge, rotløse menn. Peterson mener mye om mye, men særlig kjønnsroller har vært et hett tema hos ham. Nå kan det synes som om kanadieren er i ferd med å finne nye publikum: Nylig spredte Naizak, en saudiarabisk Twitter-konto med over 2,5 millioner følgere, et Vice-videointervju med Peterson. Der snakker han om hvordan forholdet mellom kjønnene er blitt fryktelig mye verre i perioden etter at kvinner gikk ut i arbeidslivet. Er det nå så sikkert at det var en god idé, spør akademikerstjernen, til tusenvis av likerklikk og retvitringer fra kanalens følgere. Hvem trenger fiender (og dem har Peterson tross alt en god del av) med slike venner?

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

«Klassisk musikk fortjener bredde og bør gi lytterne frihet til å velge egne rammer for musikkens opplevelser.»
«Er kjæresten min sitt etiske standpunkt så langt fra mitt eget at vi vil bruke tiden vår på å endre hverandre, eller bør vi slå opp?»
«Vi gjør klokt i å omfavne Plan S som et middel på vei mot kvalitetsmessig bedre forskning.»