Annonse
00:00 - 29. juni 2018

Big in Saudi Arabia

Annonse

Psykologiprofessor Jordan Peterson har slått seg opp, først som kritiker av kjønnsnøytrale pronomen, så som selvhjelpsguru for unge, rotløse menn. Peterson mener mye om mye, men særlig kjønnsroller har vært et hett tema hos ham. Nå kan det synes som om kanadieren er i ferd med å finne nye publikum: Nylig spredte Naizak, en saudiarabisk Twitter-konto med over 2,5 millioner følgere, et Vice-videointervju med Peterson. Der snakker han om hvordan forholdet mellom kjønnene er blitt fryktelig mye verre i perioden etter at kvinner gikk ut i arbeidslivet. Er det nå så sikkert at det var en god idé, spør akademikerstjernen, til tusenvis av likerklikk og retvitringer fra kanalens følgere. Hvem trenger fiender (og dem har Peterson tross alt en god del av) med slike venner?

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.