Annonse
11:30 - 17. mai 2018

Kontekst er konge

Annonse

In Futures Camilla Tepfers hevder i sitt innlegg 11. mai at jeg «bevisst feilinformerer» når det gjelder Fremtidssamlingen. Dette minner om måten hun omtalte kritikere på i intervjuet i herværende avis i fjor: «De [har] ikke basert seg på sannheten.» Det minner også om en viss ny debattkultur vi har sett de siste årene i USA, der meningsmotstandere blir beskyldt for å spre løgner. Dette er en (u)kultur jeg vil gjøre mitt beste for å motarbeide her til lands.

I oversettermiljøet minner vi oss selv og hverandre stadig på at «kontekst er konge». Det vil si at ethvert ord må sees i sammenheng med de ordene det står sammen med for at vi skal kunne forstå betydningen, ellers kan vi lett havne i en feiltolkning. Enkeltelementene jeg har trukket frem i innleggene om Fremtidssamlingen er deler av og danner sammen en kontekst. Oppfordringen til å være «engelens advokat» kan for dem som har fulgt debatten plasseres inn i en kontekst som for eksempel også inneholder Strands oppfordring om «å levere i forhold til det inFuture vil at vi skal levere».

Jeg anbefaler inFuture å ta en tur på et medlemsmøte i en kunstnerorganisasjon, der det både er kreativitet og debatt, uten at noen sabler hverandre ned eller mister konteksten av syne. Velkommen skal dere være – ta kontakt!

Johanne Fronth-Nygren

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

«Historia om Heinrich Glogau kunne gått i gløymeboka.»