Annonse
11:30 - 17. mai 2018

Kontekst er konge

Annonse

In Futures Camilla Tepfers hevder i sitt innlegg 11. mai at jeg «bevisst feilinformerer» når det gjelder Fremtidssamlingen. Dette minner om måten hun omtalte kritikere på i intervjuet i herværende avis i fjor: «De [har] ikke basert seg på sannheten.» Det minner også om en viss ny debattkultur vi har sett de siste årene i USA, der meningsmotstandere blir beskyldt for å spre løgner. Dette er en (u)kultur jeg vil gjøre mitt beste for å motarbeide her til lands.

I oversettermiljøet minner vi oss selv og hverandre stadig på at «kontekst er konge». Det vil si at ethvert ord må sees i sammenheng med de ordene det står sammen med for at vi skal kunne forstå betydningen, ellers kan vi lett havne i en feiltolkning. Enkeltelementene jeg har trukket frem i innleggene om Fremtidssamlingen er deler av og danner sammen en kontekst. Oppfordringen til å være «engelens advokat» kan for dem som har fulgt debatten plasseres inn i en kontekst som for eksempel også inneholder Strands oppfordring om «å levere i forhold til det inFuture vil at vi skal levere».

Jeg anbefaler inFuture å ta en tur på et medlemsmøte i en kunstnerorganisasjon, der det både er kreativitet og debatt, uten at noen sabler hverandre ned eller mister konteksten av syne. Velkommen skal dere være – ta kontakt!

Johanne Fronth-Nygren

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer

«Det er ikke viktig om dybdelæring er gammel eller ny vin. Kanskje holder det å enes om at vinen er god?»