Annonse
10:22 - 10. mai 2018

Kjære kunnskapsdepartement: jeg skjønner ingen ting

Annonse

Rikke Høistad Sjøberg, statssekretær i Kunnskapsdepartementet, svarer i siste avismin kommentar om bemanningsnorm i barnehagen. Men det er vanskelig å forstå hva departementet mener. Det er flott at Sjøberg og departementet jobber med hvordan de kan gjøre barnehagene til et «trygt og varmt sted for våre aller viktigste». Men da er det merkelig at hun ikke forholder seg til informasjonen fra forskere og ansatte om at barnehagene ikke lever opp til dette idealet. Hun kommenterer ikke historiene fra barnehageansatte om hvordan lite bemanning skaper uforsvarlige forhold i kampanjen Uforsvarlig. Heller ikke forskerne Elisabeth Bjørnestad og Ellen Os sin store undersøkelse av norske barnehager, der kvaliteten ble funnet å være «minimal quality».

Hvordan kan det ha seg? Tar ikke Jan Tore Sanner, Rikke Høistad Sjøberg og resten av Kunnskapsdepartementet historiene fra barnehageansatte på alvor: Mener de at de er overdrevne? Så lite representative at en ikke trenger å ta hensyn til dem? Eller at såpass må en tåle? Og er kunnskapsdepartementet fornøyd med scoren «minimal quality» på den internasjonale skalaen for barnehagekvalitet?

Maria Berg Reinertsen

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

«Forfatterforeningen har beklaget den formen æresrettens arbeid tok.»
«En æresdom kan, i motsetning til en landssvikdom, ikke sones.»
«Det er ikke treffende å karakterisere forslaget som masseovervåkning av egne innbyggere.»
«Det er både trist og provoserende at Kyrre Wathne tillater seg å si noe så historieløst og reduserende.»
«Roar Hagen unnlater konsekvent å forholde seg til hva forskningen på klasse egentlig går ut på.»