08:37 - 25. mai 2018

Glem alle fiender og ta en sang

«Voldsdyrkende gangsterrap» er én av grunnene til voldshandlinger. Derfor har Jan Bøhler laget en ny musikkvideo (som du blannet finner lenger ned i saken).

Foto: Paal Audestad / Aftenposten / NTB Scanpix

– Steinkasting mot natteravner, høy barnefattigdom, gjengkriminalitet og ungdom som faller utenfor samfunnet. Kan du si noe ålreit om Groruddalen?

– Enkelt spørsmål. Jeg elsker Groruddalen, jeg har levd hele livet mitt der, familien min har bodd der siden starten av 1900-tallet. Det er veldig mye som er ekte, realt og enkelt her. Skogen ligger rett utenfor blokkene våre, og folk har råd til å bo her. Jeg kan fortsette i timevis.

– Hvorfor er Groruddalen så utsatt? Høy innvandring eller sosiale strukturer?

Annonse

Kjetil Jakobsens artikkel om Norges vei til velstand og sosial likhet trenger noen utfyllende kommentarer.