Annonse
00:00 - 11. mai 2018

Den sikreste veien til jobb

Annonse

I disse Forskningsbarometer-tider er det verdt å bemerke en nyhet som passerte i stillhet for et par uker siden. Kandidatundersøkelsen, en undersøkelse blant nyutdannede, gjennomført av forskningsinstituttet Nifu, viser nemlig at humanister ligger foran realister og ingeniører hva gjelder å få seg jobb. Et halvt år etter siste eksamen var det 7,1 prosent arbeidsledige blant de med master fra humanistiske og estetiske fag, mot 16 prosent blant de nye ingeniørene, viste undersøkelsen. Nå sier ikke studien noe om hva slags jobb de unge har fått seg. På den andre siden, humanister studerer jo selve den menneskelige eksistens, så alt er kanskje relevant. Så til russen som etter hvert skal la studievalgets kvaler trenge gjennom bakrusen: Kunsthistorie er fremtiden!

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer

«Personer kan selvfølgelig være både cis og trans selv om de er ukomfortable med kjønnsroller.»