00:00 - 11. mai 2018

Den sikreste veien til jobb

I disse Forskningsbarometer-tider er det verdt å bemerke en nyhet som passerte i stillhet for et par uker siden. Kandidatundersøkelsen, en undersøkelse blant nyutdannede, gjennomført av forskningsinstituttet Nifu, viser nemlig at humanister ligger foran realister og ingeniører hva gjelder å få seg jobb. Et halvt år etter siste eksamen var det 7,1 prosent arbeidsledige blant de med master fra humanistiske og estetiske fag, mot 16 prosent blant de nye ingeniørene, viste undersøkelsen. Nå sier ikke studien noe om hva slags jobb de unge har fått seg. På den andre siden, humanister studerer jo selve den menneskelige eksistens, så alt er kanskje relevant. Så til russen som etter hvert skal la studievalgets kvaler trenge gjennom bakrusen: Kunsthistorie er fremtiden!

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse

«Arbeidsgruppens rapport vil diskuteres på åpent og demokratisk vis»