00:00 - 09. februar 2018

Ground control to Major Musk

Foto: Space X / Flickr

Tirsdag denne uken skjøt Space X, romfartsforetaket til Tesla-gründer Elon Musk, opp Falcon Heavy, en tungvekterrakett som kan frakte langt mer materiale ut i rommet enn tidligere romraketter. Falcon Heavy har gjenbrukbare motorer, og kombinasjonen skal forhåpentlig få en ferd til Mars innen økonomisk rekkevidde (det gjenstår andre problemer, som å få folk til å overleve på veien). I Falcon Heavys lasterom sendte Musk med – ja, du gjettet det – en Tesla. Den skal til Mars, og er lastet med popkulturelle referanser: I hanskerommet ligger et håndkle, og David Bowies låt «Life on Mars» spiller visstnok på stereoen. For å gjøre referanseloopen komplett: Bowie spilte oppfinneren Nikola Tesla i 2006-filmen The Prestige. Fiffig, hæ?

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse