14:36 - 24. januar 2018

Nei, vi trenger selvsagt ikke være enige med Mina Ghabel Lunde.

Hos Morgenbladet kritiserer journalist og blogger Mina Ghabel Lunde medienes dekning av #metoo-kampanjen og sakene om Trond Giske. Ghabel Lunde har det siste året skrevet i vår spalte Medierevisjonen, og jeg er hennes redaktør i Aftenposten. 

I Morgenbladet bruker Ghabel Lunde mye av plassen på å diskutere en tekst hun ikke fikk publisert hos oss i Aftenposten. Spesielt ett punkt må kommenteres. 

Ghabel Lunde skriver at «betingelsen for å få spalten på trykk var å endre teksten slik at avisen ble enige i innholdet». Dette stemmer selvsagt ikke. Det er merkelig at Ghabel Lunde skriver dette, også fordi jeg i løpet av det hun beskriver som «tre dagers resultatløs diskusjon» skrev til henne at «Jeg trenger ikke være enig, men det må underbygges eller dokumenteres».

De fleste lesere vil vite at det hver dag er meninger på Aftenpostens debattflater som Aftenposten ikke støtter. Vi bruker mye plass nettopp på kritikk av vår egen journalistikk, av våre lederartikler og kommentarer.

Når vi i debattredaksjonen kommer med tilbakemeldinger og innsigelser på tekster fra våre debattanter og spaltister, er det fordi vår faglige vurdering er at artiklene kan eller må bli enda bedre før vi eventuelt publiserer dem.

Her er det samme krav til mediekritikk-spaltister som til faste ansatte Aftenposten-journalister: Tekstene må henge sammen, faktiske feil unngås, poengene må være underbygget, dokumentert eller sannsynliggjort, og presseetikken må være på stell.

Noen ganger blir ikke resultatet godt nok. Da handler det ikke om at Aftenposten ikke våger å publisere, men at vi ikke ønsker å publisere.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse