Annonse
00:00 - 26. januar 2018

Margaret Atwood og F-ordet

Kombinasjonen av den klåfingra sexisten Donald Trump og den puritanske fundamentalisten Mike Pence gjorde Margaret Atwoods The Handmaid’s Tale mer aktuell enn noen skulle ha trodd, skriver Toril Moi.

 

Tett på: Tv-serien har påfallende mange nærbilder av Elisabeth Moss, som spiller Offred. Det er som om kameraet vil trenge inn i sjelen hennes, men tvinges til å stoppe ved ansiktet. Foto: Hulu
Annonse

Toril Moi forteller mer om Atwoods ambivalente forhold til feminismen, og kritikken mot metoo, på Morgenbladets podkast.

Margaret Atwood har alltid vært en av mine favorittforfattere. Om det hadde vært opp til meg, hadde hun fått Nobelprisen for lenge siden.

Siden den kom ut, har Atwoods roman The Handmaids Tale (Tjenerinnens beretning) fra 1985 inspirert en film, en opera, et hørespill, en ballett, et teaterstykke – og nå er den altså en av årets mest omtalte tv-serier, belønnet med fire Emmy-priser.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse