Annonse
00:00 - 10. november 2017

Ta deg en bolle, Gunnar!

Annonse

I forrige uke kritiserte Hanne Skartveit, politisk redaktør i VG, den uheldige «gutta boys»-kulturen i mediebransjens toppledelse. Med null kvinner i ledelsen i NHST Media Group, som eier DN og Morgenbladet, skulle man tro konsernleder Gunnar Bjørkavåg ikke var særlig høy i hatten. Istedenfor å møte kritikken med ydmykhet, velger Bjørkavåg å yppe: «Jeg er ingen gubbe, jeg er en stolt mann. Jeg er klar til å utfordre henne når som helst på en iq-test eller padletur eller evne til gode formuleringer.»

Er du redd kvinner ikke skal la deg bruse med fjærene?

Heldigvis har flere redaktører reagert. Jeg hadde ikke latt meg provosere om det ikke var for den patetiske unnskyldningen du lirte av deg i Aftenposten: «Jeg skulle heller ha invitert henne på scones og te og hørt på hennes meninger.» Scones og te? Er du seriøs? Tror du virkelig løsningen for kvinner er ekstra sukker og en høy lillefinger?

Kjetil Alstadheim i DN rådet deg til å starte roingen i stedet for å fortsette å fornærme. Her går det ikke unna, Gunnar. I motsetning til deg, er vi genuint bekymret for at det ikke finnes flere kvinner i konsernledelsen. Du slår lettvint ut med hendene og sier «Vi gjør så godt vi kan. Om det er nok, vet jeg ikke.» Jo, det vet du at det ikke er! Men om du har vilje nok, er noe annet.

Er du redd kvinner ikke skal la deg bruse med fjærene? Dere har «forsøkt å velge den beste», skriver du, men har du vurdert hva som er best for gruppen som helhet? Alstadheim forklarte det godt: «Det kan bli vanskelig å være blant de beste selskapene hvis ledelsen blir for snever, for lik, tenker for likt.»

Ta deg en bolle og tenk på det, Gunnar. Jeg spanderer!

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 40 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse

«Jeg ser behov for å korrigere de groveste misforståelsene om statens eierutøvelse.»
«Arbeidslivet trenger tilstedeværelsen av mennesker som av og til trenger litt ekstra støtte.»
«Denne forestillingen om at en minoritet forstiller seg, er avgjørende, og farlig.»
«Større studier er i gang og vil muligens føre til godkjennelse av MDMA i 2021.»
«Myndighetene må legge til rette for at utenlandske studenter kan forfølge karrieremuligheter i Norge.»