Annonse
00:00 - 10. november 2017

Sylo Taraku om SSB: Vi tåler en faglig debatt om beregninger

Vi trenger SSB i innvandringsdebatten, skriver Sylo Taraku.

Annonse

Debatten rundt reorganiseringen i Statistisk sentralbyrå (SSB) og om hvilken beregningsmodeller som gir oss mest sikker viten er interessant og viktig. Men det er to ting jeg reagerer på. Den ene er mistenkeliggjøringen av Brochmann II, den andre er usikkerheten som skapes rundt SSBs fremtidige rolle i beregningen av innvandringens virkning på norsk økonomi.

Reorganiseringen i SSB handler ikke om innvandring, men i debatten har det kommet kritikk mot modellen som ble brukt i beregningene til Brochmann II-utvalget. Noen mener at modellen er for enkel. Andre mener debatten egentlig handler om hvilke modeller SSB skal bruke mer generelt. Begge deler viktige diskusjoner som vi bør ta. Men det er flere problemer med dagens debatt.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse