00:00 - 17. november 2017

Ragnhild Brochmann om mektige kvinner og avmektige klær

Hvordan skaper man seg en fin og mektig stil som troverdig, kvinnelig maktperson, spør Ragnhild Brochmann.

Visst er det gøy å trekke Siv Jensen i Pocahontas-flettene, men hvilke maktstrukturer finner vi om vi dykker under indianerkostymehets og leppestiftkjolemoro? La oss legge den selvgratulerende politiske indignasjonen tilbake i utkledningsboksen og snakke om noe vi ikke har snakket så mye om ennå, nemlig: Hvorfor blir vi så usympatisk oppglødde når kvinnelige maktpersoner tar på seg teite klær?

På vei inn i selvransakelsens tempel skal vi stille et par andre spørsmål: Hvorfor puster vi oss mer opp over garderoben til kvinnelige politikere enn mannlige? Og hvordan skaper man seg en fin og mektig stil som troverdig, kvinnelig maktperson i det hele tatt?

Annonse

«Bombasterier, postmodernistisk forhold til sannhet og verbale trylletriks.»
«Hele Norge har fått syn for sagn om hvordan kapital kan kjøpe innflytelse.»
«Jeg mener at enhver har krav på samme rettssikkerhet som alle andre.»