00:00 - 17. november 2017

Ragnhild Brochmann om mektige kvinner og avmektige klær

Hvordan skaper man seg en fin og mektig stil som troverdig, kvinnelig maktperson, spør Ragnhild Brochmann.

Visst er det gøy å trekke Siv Jensen i Pocahontas-flettene, men hvilke maktstrukturer finner vi om vi dykker under indianerkostymehets og leppestiftkjolemoro? La oss legge den selvgratulerende politiske indignasjonen tilbake i utkledningsboksen og snakke om noe vi ikke har snakket så mye om ennå, nemlig: Hvorfor blir vi så usympatisk oppglødde når kvinnelige maktpersoner tar på seg teite klær?

På vei inn i selvransakelsens tempel skal vi stille et par andre spørsmål: Hvorfor puster vi oss mer opp over garderoben til kvinnelige politikere enn mannlige? Og hvordan skaper man seg en fin og mektig stil som troverdig, kvinnelig maktperson i det hele tatt?

Annonse

«Arbeidsgruppens rapport vil diskuteres på åpent og demokratisk vis»