Annonse
00:00 - 17. november 2017

Ragnhild Brochmann om mektige kvinner og avmektige klær

Hvordan skaper man seg en fin og mektig stil som troverdig, kvinnelig maktperson, spør Ragnhild Brochmann.

Annonse

Visst er det gøy å trekke Siv Jensen i Pocahontas-flettene, men hvilke maktstrukturer finner vi om vi dykker under indianerkostymehets og leppestiftkjolemoro? La oss legge den selvgratulerende politiske indignasjonen tilbake i utkledningsboksen og snakke om noe vi ikke har snakket så mye om ennå, nemlig: Hvorfor blir vi så usympatisk oppglødde når kvinnelige maktpersoner tar på seg teite klær?

På vei inn i selvransakelsens tempel skal vi stille et par andre spørsmål: Hvorfor puster vi oss mer opp over garderoben til kvinnelige politikere enn mannlige? Og hvordan skaper man seg en fin og mektig stil som troverdig, kvinnelig maktperson i det hele tatt?

 

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Problemet er tanken om at god skriving er en slags «kode» man kan lære seg ved hjelp av noen «nøkler».»