Annonse
00:00 - 17. november 2017

Ragnhild Brochmann om mektige kvinner og avmektige klær

Hvordan skaper man seg en fin og mektig stil som troverdig, kvinnelig maktperson, spør Ragnhild Brochmann.

Annonse

Visst er det gøy å trekke Siv Jensen i Pocahontas-flettene, men hvilke maktstrukturer finner vi om vi dykker under indianerkostymehets og leppestiftkjolemoro? La oss legge den selvgratulerende politiske indignasjonen tilbake i utkledningsboksen og snakke om noe vi ikke har snakket så mye om ennå, nemlig: Hvorfor blir vi så usympatisk oppglødde når kvinnelige maktpersoner tar på seg teite klær?

På vei inn i selvransakelsens tempel skal vi stille et par andre spørsmål: Hvorfor puster vi oss mer opp over garderoben til kvinnelige politikere enn mannlige? Og hvordan skaper man seg en fin og mektig stil som troverdig, kvinnelig maktperson i det hele tatt?

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.