00:00 - 27. oktober 2017

Uverdig på Psykologisk institutt

Takk for en så langt treffende beskrivelse av bråket ved Psykologisk institutt i Morgenbladet 20. oktober. Om ikke annet har den nyansatte universitetsledelsen i første omgang lykkes med å skape indignasjon i offentligheten: En opplæringsklinikk som drives ulovlig, kan vi ikke ha (selv om det aldri har vært noen problemer!).

At rapporten tilrår at klinikken bør gjenåpnes når gitte forutsetninger er innfridd, er underkommunisert. I stedet gjøres det et stort nummer av at veileder ikke har vært i umiddelbar nærhet og at det ikke er oversikt over hvem som behandles hvor av hvem, noe som egentlig kunne vært ryddet opp i på dagen ved å be studentene føre de nødvendige opplysninger i utlagt protokoll i det tilstøtende rom. Om, for den saks skyld, også en representant for universitetsledelsen, i tillegg til veileder, ønsket å passe på studenten, er det sikkert også ekstra ledig plass bak enveis-speilet.

Å ødelegge undervisningen for sine studenter er uprofesjonelt.

For å si det rett ut: Å ødelegge undervisningen for studentene sine er uprofesjonelt og ikke et universitet verdig, selv om formålet skulle være å bedre vilkårene for forskning. Da er det ikke det spor rart at psykologistudentene reagerer. Forhåpentligvis bragte universitetsstyret saken inn på et mer konstruktivt spor etter styremøtet 24. oktober.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse

«Michelet svarte meir utfyllande på våre metodespørsmål enn sitatet viser.»
«Det blir ikkje grønt skifte med raude tal.»