00:00 - 20. oktober 2017

Presidentens filosofi

Frankrikes president, Emmanuel Macron, diskuterer blant annet filosofi i et intervju med Der Spiegel. Macron studerte under, og var i en periode assistent for, den betydningsfulle filosofen Paul Ricoeur (han med «mistankens hermeneutikk», for den som husker ex.phil.), og bør vite hva han snakker om. Macron om filosofen Hegel: «Hegel tror at et enkeltindivid faktisk kan legemliggjøre tidsånden, men også at individet ikke alltid er klar over at det er det det gjør». Postmodernismen omtaler presidenten som «det verste som kunne skjedd med vårt demokrati»: «Ideen om at du må dekonstruere og ødelegge de store fortellingene, er ikke god.»

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse

«Æresrettsutvalget har dokumentert den grunnleggende mangel på legalitet for opprettelsen av æresretten.»
«Er ikke Schiøtz i stand til å se at hans faglige integritet og tyngde dermed settes i et merkelig lys?»