Annonse
00:00 - 20. oktober 2017

Presidentens filosofi

Annonse

Frankrikes president, Emmanuel Macron, diskuterer blant annet filosofi i et intervju med Der Spiegel. Macron studerte under, og var i en periode assistent for, den betydningsfulle filosofen Paul Ricoeur (han med «mistankens hermeneutikk», for den som husker ex.phil.), og bør vite hva han snakker om. Macron om filosofen Hegel: «Hegel tror at et enkeltindivid faktisk kan legemliggjøre tidsånden, men også at individet ikke alltid er klar over at det er det det gjør». Postmodernismen omtaler presidenten som «det verste som kunne skjedd med vårt demokrati»: «Ideen om at du må dekonstruere og ødelegge de store fortellingene, er ikke god.»

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse

Enige er vi også om at skal du bli god til å skrive, må du ikke bare skrive selv, men du må også lese mye.
Samtidig ser vi grunn til å besvare en sentral påstand som ligger til grunn for at han konkluderer med at dette er «en umulig bok».
Helseministeren har selv sviktet sin informasjonsplikt overfor regjering, storting og befolkningen og han har heller ikke fulgt loven.
Til Espen Ottosen: Medisinen har  vært en viktig premissleverandør for vår forståelse av kjønn.
«Problemet er tanken om at god skriving er en slags «kode» man kan lære seg ved hjelp av noen «nøkler».»