Annonse
00:00 - 20. oktober 2017

Kulturell usikkerhet

Kostymet til Siv Jensen er en god læringsmulighet for oss alle, mener Gro Birgit Ween.

Annonse

Hvorfor ble så mange opprørt av kostymet til Siv Jensen?

– Det handler om kulturell appropriasjon. Å få innflytelser fra andre kulturer er en naturlig del av å være et menneske. Lenge var det slik at majoriteten kunne ta hva de ville av andres kulturer. I nyere tid og med en økende kommersialisering har mange av verdens minoriteter gitt uttrykk for at dette er en form for utnytting. Samtidig foregår det stadig en intern diskusjon om hvilke kamper som skal kjempes når det gjelder kulturell appropriasjon. Kostymet til Siv Jensen er en god læringsmulighet, fordi det er noe vi alle kjenner igjen fra barndommen. Som i andre former for utnytting eller diskriminering må majoriteten gjøres klar på at det de gjør, oppfattes respektløst, før reell endring kan skje.

Mange følte at Siv Jensen ikke hadde gjort noe galt?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Vi er mange som ikke er «gudløse», enten vi er sosialdemokrater eller ikke.