Annonse
00:00 - 13. oktober 2017

Nora Mehsen: «Feminist, ja visst! Antirasist? Tja…»

En medfeminist er ikke nødvendigvis en alliert, skriver Nora Mehsen.

Annonse

«Vi bør alle være feminister», har forfatteren Chimamanda Ngozi Adichie slått fast. Men bør alle feminister være antirasister og forkjempere for skeives rettigheter, sosial fordeling av goder og likestilling av personer med nedsatt funksjonsevne?

Et minste felles multiplum for feminister er at vi mener det finnes en urettferdig maktfordeling mellom kjønnene, men ellers er vi en temmelig broket forsamling. Antagelsen om at det å være feminist automatisk gjør deg til antirasist og forsvarer av rettighetene til andre sårbare grupper, tilslører derfor ulikhetene internt i den feministiske bevegelsen.

Det finnes feminister som mener at jeg ikke er frigjort før jeg har tatt av meg hodeplagget mitt og kvittet meg med min muslimske identitet. Som synes jeg er skitten fordi jeg er lesbisk, og som tenker at jeg avviser min egen kvinnelighet hvis jeg viser meg offentlig med hårete armhuler.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.